Persze a krumplit magában is összetörhetjük, úgy is elég finom, de egy kis turbózással valóságos költeménnyé alakítható.
Mi nagyon szeretjük ilyen habos formában, mindig így készítem.
1 kg krumpli pucolva, kockázva
20-25 dkg vaj vagy krémmargarin
tej
só, szerecsendió
A kockázott burgonyát feltesszük sós vízben főni.
Vigyázzunk, mert felhabzik ha nagyon erős lángon főzzük, néha kevergessük meg, de óvatosan.
Ha készen van, leszűrjük.
Krumplinyomóval összetörjük, majd belenyomkodjuk a vajat. A krumpli hőjétől a vaj el fog olvadni, nyugi. A sok vajtól lesz igazán habos, viszont érdemes egy kis tejet is löttyinteni hozzá, hogy lágyabb is legyen.
Kóstoljuk. Ha szükséges sózzuk és reszelhetünk bele szerecsendiót is.
Egyéb köretek a blogon:
Kövess a Facebookon is: