Month: augusztus 2024

Choux Au Craquelin

Először is megjegyzem, hogy nekem a sütőim elég kiszuperáltak. Már a lelküket is kidolgozták ,amikor még üzemelt a műhely. Viszont még mindig működik mind a kettő. Sajnos a régi, nagyon baba sütőm beadta a kulcsot, valami menthetetlenül elfüstölt benne, így amíg ezek üzemelnek és míg nem jutunk el addig, hogy legyen végre egy igazi, rendes konyhám, addig a sütők minden (sokszor kiküszöbölhetetlen) hibáival együtt kell együtt élnem. Ami olykor a sütemények külalakjának deformitását is eredményezi sajnos. (Plusz néha azért béna is vagyok, de nem most!) (tovább…)

Malibu Bay Breeze koktél

Ismételten bővül a koktél repertoár.
Kissé nehéz dolgom van, mert a képek java tavaly készült és el kell gondolkodnom, hogy a sznek alapján melyik koktél melyik  lehet a sok közül, de ha valahol elakadnék majd újra keverek egyet-egyet és megbizonyosodom. 🙂

(tovább…)

Életem lángosa

A lángos tésztája igazán nem jelenthet nagy kihívást. Ha belegondolunk mennyi alapanyag kell bele…hát nudli. Mégse sikerül sokszor jó lángost készítenie az embernek otthon, ami elég bosszantó tud lenni. Főleg, hogy a Balcsin most nyáron pl. 2200 jó magyar forintba került egyetlen darab sajtos-tejfölös. Mondjuk legalább finom volt… 🙂 (tovább…)

Héjában sült joghurtos krumplisaláta

Nemes egyszerűséggel a Tiktokról van a recept. Be kell valljam még soha nem készítettem krumplisalátát vagy bármilyen ilyen jellegű salátát joghurttal tejföl helyett. Vétek volt. Legalábbis az egyszer biztos, hogy ennek a salátának brutál módon jól állnak ezek az ízek! 🙂 (tovább…)

Rainbow paradise koktél

Ezek a szNek teljesen elvarázsolnak. Igaz csak addig ilyen csodaszép, amg meg nem akarod inni, merthogy fogyasztáshoz egy jó nagy keverést igényel a szvószállal. 🙁 (tovább…)

Málnás mohito

Ha szeretitek ti is a finomabbnál finomabb koktélokat így nyáridőben, akkor mindenképpen javaslom, hogy próbáljátok ki ezt a nagyon finom málnás mohito verziót. (tovább…)