A tavalyi tanévben volt pályaorientációs nap az iskolánkban és nekem is jutott egy 45 perces etap a 7.osztályosokkal. Olyat kellett kitalálni, amit sütés nélkül eltudtak készíteni és még élveznék is. Ráadásul a többség biztosan szereti, némiképp kreatív, mutatós és karácsony közeledtével akár még hangolódós is.

Így esett a választásom a toboz sütire, aminek az alapja tulajdonképpen a kókuszgolyó.

Receptet ITT találtok hozzá. A különbség csupán annyi, hogy nem golyókat, hanem kúpokat készítünk a két tenyerünk közt. Szükséges még hozzá egy nagy zacskó csokis kagyló formájú gabonapehely (Chocapic), amik a toboz leveit hivatottak megtestesíteni.

A kúp csúcsától kedjük a kagylók felhelyezését. Kissé nyomjuk a masszába, hogy rögzüljenek. Egymást fedjék a képen látható módon. Valahol voltak a sulis napról is fázisfotók, de sajnos nem találom őket, így kénytelenek vagytok a képzeletetek után elkészíteni. 🙂 (Jó, a neten biztosan találtok képes útmutatást, ha önerőből nem megy!) 🙂

Egy tálcára rakosgatjuk őket, porcukorral meghintve tegyük hűtőbe. Így a gabonapehely kissé megpuhul és nem fogja felnyársalni a szájpadlásotokat az első alkalommal ahogy beleharaptok. 😀

Szerintem nagyon mutatósak, a gyerekek is élvezték készíteni, így bátran ajánlom olyanok figyelmébe is, akik az ünnepekre nem tudnak, esetleg nem akarnak órákon át sütögetni.

Jó ötlet lehet még Mikulás vásárokra is sulikba/ovikba, de tényleg bármilyen alkalomra.

Jó sütögetést!

Print Friendly, PDF & Email