Egyáltalán nem nagy ördöngősség elkészíteni akár alkoholos, akár alkoholmentes formában ezt a finom kis hűsítőt, ami abszolút feldobja a kis medenecés bulit vagy grill partit egy meleg nyári napon. Mi nagyon szeretjük, próbáljátok ki Ti is! 🙂

Hozzávalók az alkoholos verzióhoz

4 cl fehér rum
4 gerezd lime
12 db mentalevél
2 tk cukor (frissen darált nád -node ha porcukor, akkor se lesz semmi baj)
tört jég

A cukrot, lime-ot és mentát a pohárba tesszük, egy koktél törőfával (persze ha nincsen más is megfelel a célra) kissé összetörjük, félig pakoljuk jéggel, beleöntjük a rumot, elkeverjük jó alaposan, majd telepakoljuk a poharat réggel és felengedjük szódavízzel.
Mehet bele egy nagy szívószál és már lehet is szürcsölni. 😉

TIPP

Amennyiben jeget otthon készítesz, mint ahogy én is szoktam, akkor minél nagyobb formába öntsd az előzőleg felforralt, majd lehűtött vizet.
Azért érdemes forralt vízzel készíteni, mert kevésbé lesz opálos, nemúgy mint a sima vizes jégkocka. És mivel elég hamar olvad, főleg melegben, érdemes minél nagyobb jegekkel tölteni a poharat, hogy tovább tartson.

Alkoholmentes Mohito

6-8 db mentalevél
kb. 0,5 dl citrusszörp (én a lidlben kapható fémdobozos citromszirupot szoktam venni, ami szezonálisan kapható – amennyiben nincs ilyened otthon, akkor 2 teáskanál porcukorral váltsd ki és esetleg tegyél bele több citromot)
1/2 lime
1 dlg ásványvíz (vagy ahogy adja)

A mentát, lime-ot és a szirupot vagy porcukrot összetöröd kissé, jól összekevered, feltöltöd jéggel, majd felöntöd szódával. Keversz még rajta egy nagyot, majd mehet bele a szívószál. 

Egyéb hűsítő finomságért kattintsatok IDE. 🙂

Tagja vagy már a kis Facebook közösségünknek? Ha még nem, kattints ide:

https://www.facebook.com/Nassolohu

 

Print Friendly, PDF & Email