Karácsonyra is nagyon aranyos kis desszert ötlet, de a tél folyamán bármikor készíthető. Édesszájú gyerekeknek akár az uzsonnás táskába is mehet 1-1 koszorú, ha az én kisebbikemen múlna, akkor csak ilyet enne mindig! 😀

2 tojásfehérje (nálam 73 g)
147 g porcukor
2 tk keményítő
1 tk ecet
kevéske vaníliaaroma
fekete ételfesték filc (vagy 1 kocka étcsokoládé megolvasztva)
narancs/citromsárga ételfesték filc (vagy egy darabka narancssárga fondant vagy íróka színezve)

A tojások fehérjét habbá verjük és közben hozzákeverjük a cukrot.
Amikor jó sűrű, elkeverjük benne a keményítőt, vaníliát és az ecetet, majd kemény masszává keverjük.
Egy sima és egy csillagcsöves habzsákra lesz szükségünk. A sima csővel ellátottba menjen a massza kb 70 %-a.
Sütőpapírral fedett tepsire fogjuk nyomni a koszorúkat. Kezdjük a hóemberrel.
Egymásra nyomunk kettő nem túl nagy, formás gömböt, mellé egy csillagcsöves csók (érjenek össze minden esetben), ismét hóember, ismét csók és így folytatjuk míg körbeérünk. Mint a képen látható egy kávéscsésze alj méret kb ami ideális.

A formázáshoz segítség videó formájában ITT található.

Annyi koszorút készítsünk, amíg tart a massza.
Ezután légkeverés 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük és résnyire nyitva hagyott ajtónál kezdjük szárítani őket. Amikor kb 45-60 perc (de sütő függő) múlva már elválnak a papírtól mérsékeljük a hőt kb 80 fokra és tovább szárítjuk. A lényeg, hogy ne színeződjenek el.
Hagyjuk kihűlni, majd rajzoljuk meg a hóemberkék arcát.

Az ötlet innen: thepurplecupcake_

Maradék tojásfehérje felhasználására egyéb ötletem is van

Print Friendly, PDF & Email