Próbálkoztam már többször. Sosem gondoltam volna, hogiy ennyire “nehéáz” elkészíteni egy ilyen egyszerű valamit. 😀 Nem nehéz, ha megvan a tökéletes recept hozzá. Most elmondom, hogyan készítehettek vajpuha, tökéletes grízgaluskát.

4 főre:

1 tojás
5 dkg zsír
10 dkg búzadara
csipet só
(darabolt petrezselyemzöld-opcionálisan)

Felteszünk forrni 1 és 1/2 liter vizet.
A tojást a zsírral kissé elkeverjük, majd egyszerre beletesszük az összes darát és a sót.
Addig keverjük folyamatosan, míg felforr a víz.
A vizet is megsózzuk, majd két teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk a vízbe.Pár perc múlva feljönnek a víz tetejére (ha ez nem történne meg, akkor óvatosan egy fakanállal noszogassuk meg a letapadt gombócokat).
5 percig főzzük lobogó vízben, majd öntünk rá fél liter hideg vizet és miután újra felforrt a víz még további 10 percen át főzzük.
Hagyhatjuk őket kihűlni a főzőlében is, így nem száradnak ki.

Végre valahára hála Myreille-nek, sikerült finom, vajpuha galuskákat készítenem!

Print Friendly, PDF & Email