IMG_7879Lehet első blikkre picit furán fogtok nézni rám, de akkor is meg kell mutassam.
Kicsit olyan ez, mint a csokis bacon volt. Bejött és kész. Sőt, elit kajának számít, talán nem véletlenül….az extravagancia lehet elsőre fura………de bakker kóstoljátok meg!
Ott kezdődött, hogy teljesen véletlenül vettem kettő darab túró rudit annak ellenére, hogy mostanában nem nagyon esszük ezt az édességet. És aznap bogarásztam a netet és szembe jött kedvenc biztosítós barátnőm és egyben kollegina bloggerina írása erről.

És valóban, mekkora ötlet!!!
Mert a rántott túró rudi bizony FINOM!
Bocs…bundás.
Persze ha jobban belegondolsz, akkor mitől ne lenne jó!? A palacsinta tészta finom, a rudi finom és ebből gyakorlatilag egyenesen következik az, hogy a végeredmény is sikert arat majd.
Kicsi adagot írok, én így csináltam:
100 gr liszt
100 gr tej
1 tojás
1/2 tk sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál porcukor

2 túró rudi, 1 snickers, 4 db oreo keksz

A túró rudikat és a csokit betesszük egy éjszakára a fagyasztóba. Ha egyéb csokit (Bounty, sport szelet) rántunk szintén fagyasszuk le.
A palacsintatésztához valókat mind összekeverjük. Sűrű, tésztát kell kapjunk. Valahol a nokedli és a palacsinta tészta közt.
Olajat hevítünk és amikor jó forró a fagyott rudikat megmártjuk a tésztában és a felesleget lehúzva róla a forró olajban kisütjük.
Papírtörlőre tesszük, majd porcukorral hintve, gyümölcsökkel vagy lekvárral tálaljuk.

Különleges és finom!
A maradék tésztát egy zacskóba töltöttem, aminek az egyik sarkán egy kb. 4 mm-es lyukat vágtam és a forró olajba össze-vissza bele csorgattam a tésztát. Ezzel gyakorlatilag tölcsér fánkot készítettem egy füst alatt. 😉
2 in 1. 😉

IMG_7884Volt egy játék erre vonatkozóan a facebookon. 🙂
A kérdés arra vonatkozott, hogy miket rejt a bunda. Aki péntek éjfélig helyesen megtippelte a két bundás finomságot, azok között sorsoltam. Mondjuk abban bíztam, hogy egy helyes megfejtő lesz. 😀 De ahogy kiderült nem volt helyes megfejtő.
A legközelebb Csetneki Anna állt a megfejtéshez, de a játékszabályok értelmében sajnos nem tudom elfogadni az ő válaszát sem,mert bár rántottam snickerset, de a képen konkrétan túró rudi és oreo keksz volt bundázva. :/

Tehát íme a belső, mert az a legfontosabb. 😉

IMG_7890IMG_7892IMG_7894Ez az utolsó a snickers. 😉
Jó étvágyat hozzá!

Forrás: http://bouvet.cafeblog.hu/2016/04/18/rantott-turo-rudi-micsoda-otlet/

Print Friendly, PDF & Email