IMG_7347Ha ettetek még nagyon finom málnahabos tortát…..akkor ez azt is felülmúlja! 😉Csak egy véletlenül megsütött piskótával indult az egész.
Itt árválkodott a pulton és megsajnáltam. nyilván nem szerettem volna kidobni, így valami hétvégi finomságnak szántam.
Sokat bíbelődni se szerettem volna vele, így nem főzött krémben gondolkodtam, hanem valami egyszerű tejszínesben.
Az egészhez szükségünk lesz egy 18 cm átmérőjű 3 tojásból sütött (olajos) piskótára.
Ezen kívül kell még málna, porcukor ízlés szerint, 25 dkg mascarpone, 2,5 dl habtejszín és habfixáló.

A málnát sajnos nem mértem, de semmiképpen ne sajnáljuk belőle. Belemarkoltam a fagyóban található nagy zacskóba párszor (talán 3-4 nagy marékkal vehettem ki belőle) és hagytam egy tálban felengedni.
Ezután villával összetörtem. Semmiképpen nem szerettem volna átpasszírozni, de akit zavarnak a magok, az nyugodtan tegyen ellenük.
A mascarponet szintén villával kikevertem, majd elkevertem benne némi porcukrot és belekevertem a málnát is.

IMG_7351
Ekkor kóstoltam és addig adagoltam a porcukrot, míg nem túl édes, de nem is savanykás krémet kaptam.
Mivel elég folyós volt, tekintve, hogy a málna levét is beletettem, a habtejszínnek frankó stabilnak kellett lennie.
Hogy igazán finom és krémes legyen, állati habtejszínt használtam hozzá. Ehhez viszont szinte kötelező ilyen esetekben a habfixáló használata.
A 250 ml-es zacskós tejszínhez tettem 12 gramm habfixálót és 2 löttyintésnyi növényi tejszínt (nem kell sok, ez olyan 3 evőkanálnak megfelelő lötty volt).
Felvertem, de még nem kemény habbá. Hozzáöntöttem a mascarpones málnát és tovább vertem míg megfelelő keménységű habot kaptam.
A piskótát 4 lapba vágtam és megtöltöttem a krémmel, majd kívülről is bevontam.
Hűtőbe tettem, de fél óra múlva már szeleteltem is. 🙂

Izgalmas lehet citrommal ízesíteni pluszban, illetve mandulás piskótával készítve. A tetejét pedig akár csokival is leönthetjük, vagy csíkozhatjuk.

 

IMG_7346A tetejére a fotó kedvéért került fagyasztott málna, de ne aggódjatok a nagyobbik lányom még azelőtt leette az összeset, mielőtt valóban levet ereszthetett volna. 😛
Annyira, de annyira selymes torta lett – pedig csak hirtelen dobtam össze -, hogy elképesztő! Nem telt egy alig két óra, már elfogyott a tortácska fele.

Print Friendly, PDF & Email