IMG_5732

Gyorsan kellett valami, ami laktat, de mégis gyorsan készen van és cuki kinézetű. Igazából először pizzát akartam, de ugye azt meg kell várni, míg megkel és arra nem akartam időt szánni.


Így lettek muffinok és nem élesztővel, hanem sütőporral. 🙂 Így gyorsan elkészülnek, kedvünkre ízesíthetők és nagyon jól néznek ki. Akár gyerekzsúrokra, bulikra is tök jó kis falatok.

12 darabhoz:

40 dkg liszt
1 dl víz
olívaolaj
1 csapott tk sütőpor
1 tk só
2 dl paradicsomszósz
20 dkg sajt
oregano

IMG_5704A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, majd egynemű tésztává gyúrjuk a vízzel és 4 evőkanál olívaolajjal. Szükség esetén – liszt függő – tehetünk még hozzá vizet, de csak apránként. 🙂

12 egyenlő részre osztjuk a tésztát és egyesével kis körökké nyújtjuk. Mindegyik kör közepére teszünk egy evőkanál paradicsomszószt, megszórjuk oreganoval.

IMG_5705A sajtot kockákra vágjuk és mindegyik szószra 5-5 darabot teszünk.IMG_5706Ezután összefogjuk a tésztát körben és picit egybe nyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben.IMG_5707Muffin kapszlikba tesszük őket és egy tepsire sorakoztatjuk.
Mindegyik muffin tetejét átkenjük kevés paradicsomszósszal, csepegtetünk rájuk pár csepp olívaolajat és megszórjuk oreganoval.IMG_5712180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a muffin pizzákat.

IMG_5717A szilikonos kapszlikból pikk-pakk kicsusszannak a finom kis pizza batyuk.
Természetesen ízlésünknek megfelelően bármi mással is tölthetjük, mint pl. sonka darabokkal, ananásszal, kukoricával, stb., csak arra figyeljünk, hogy ne töltsük túl, mert nem fogjuk tudni össze fogni a batyu tésztáját.IMG_5730

Print Friendly, PDF & Email