IMG_4199

Nem mondom, hogy egy gyerekzsúrra is kiváló rágcsa, mert ha azt a zsúrt házon belül tartjuk, akkor bizony a rétes tészta elég szemetelős, viszont ha kint tartjuk a bulit, nyugodtan szórhatják szanaszét. Mert ugye harapáskor akarva-akaratlanul morzsálódik a megsült tészta.

Rém egyszerű.
Amire szükségünk lesz 16 db szivarka elkészítéséhez:

1 csomag (8lapos) rétestészta
nutella (ami nálam most házi, hamis nutella volt)
kevéske olaj

Egyszerre csak két egymásra fektetett lappal dolgozzunk, a többit vagy takarjuk le vagy csomagoljuk vissza, mert kiszárad.
A két egymásra fektetett lapot vágjuk 4 egyenlő részre.
Mindegyik ilyen négyzetnek az egyik felére (úgy 1 cm-re eltartva a szélétől) nyomunk egy csík nutellát.
Tudom, nem esztétikus a kép, de csak a szemléltetés végett mutatom.

IMG_4191

Aztán a két oldalát ráhajtjuk (a csík két végén levő kb 1 cm-es részt).
Ez megakadályozza, hogy kifolyjon a töltelék sütés közben.Majd óvatosan felcsavarjuk az egészet és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket a hajtással lefelé.
Olajjal lekenjük a tetejüket és 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük őket.

IMG_4201Egyszerű, de nagyszerű!

NévtelenNévtelen

Ez a recept megjelent a Küldd el a recepted! magazin 2015. augusztusi számában.

Print Friendly, PDF & Email