IMG_4109Persze nem lesz nutella íze, de hogyan is lehetne, ha ebben csupán a pudingpor ipari? A házi dolgok íze ritkán hasonlít a megtévesztésig a bolti társaiéhoz. Ebben gyümölcs van, viszont meg kell mondjam nagyon finom! Vagyis meglepően finom ahhoz képest, amilyenre számítottam. Fele adag készült, de abból is 5 db kisebb befőttes üvegcse lett teli. Készült már hamis nutella nálam, ám az nem gyümölcsből, hanem maglisztből.

1,5 kg alma
40 dkg barna cukor
2 dl víz
5 dkg sötét kakaópor
10 dkg étcsoki
1,5 csomag főzős csokipuding (104 gr)

Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és apróra daraboljuk.

IMG_4105
Egy fazékban a vízzel lefedve addig főzzük, míg pépes nem lesz. Ha az alma puha, akkor már botmixerrel is segíthetünk neki, de jó ha jól szétfőzzük az almát.
Ezután hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a pudingport.
Kevergetve főzzük, míg besűrűsödik, aztán a darabolt csokit is elkeverjük benne, míg elolvad.
Előre kikészített, steril üvegekbe töltjük, fejjel lefelé fordítjuk pár percre, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni és mehet is a kamra polcra.
Én át is passzíroztam, bár tudom ez nem látszik rajta. 🙂
Nem mindegy, milyen almából készíted, nekem az a véleményem. Ez Goldenből készült, már elég puha, kásás. Valami keményebb fajta jobban megfelelne szerintem. Jaj és több alma is került bele az enyémbe, de inkább kevesebbet tegyetek, így picikét jobban előtűnik az alma íze. Bár eddig csak melegen kóstoltam. 😉

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n

Forrás: Jókaja

Print Friendly, PDF & Email