IMG_4043Hedonistáknak nutellával és mogyoróval, szűkebb pénztárcához anélkül.
Nyáron nagyon sokan ünneplik a szülinapjukat. Az ő köszöntésükre is kitűnő választás lehet ez a sütés nélküli csoki torta, amit jól lehűtve tálalhatunk és kedvünkre tuningolhatunk.

Lényegében sajttorta. Ami azt jelenti, hogy mascarpone-val vagy házi krémsajttal készül. Viszont ezt a verzióját nem kell sütni, szóval nem fulladunk meg készítése közben a konyhában a nagy melegtől. 🙂

Egy 20 cm-es formához:
1 csomag győri édes kakaós keksz (nettó 180 gr)
10 dkg vaj
250 gr mascaprone
porcukor ízlésünktől függően
1 tábla étcsokoládé
1 dl habtejszín

1 púpozott evőkanál nutella
étcsoki forgácsok
mogyoró darabok (sótlan)

IMG_4041Mindenek előtt a mascarponet vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, mire dolgozni kezdünk vele. Ekkor keverhető ki szép simára.
A kekszet összezúzzuk. Mivel mi költöztünk és még mindig vannak dobozokban cuccok, valószínűleg az aprító gépem is valamelyik alján pihen, így egy zacskóban, klopfolóval igyekeztem minél porhanyósabbá zúzni a kekszeket.
Ezt úgy kiviteleztem, hogy egy erősebb zacskóba tettem, összefogtam a száját, alá, fölé konyharuhát tettem és úgy püföltem a klopfolóval.
Nem lett tökéletes, de a célnak megfelelt.
A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával.

IMG_4038A tortaformát – ami kapcsos – kibélelünk alul és körbe sütőpapírral, majd a kekszet belenyomkodjuk. Legyen az oldalán is felhúzva kicsikét. Tegyük a hűtőbe, míg visszadermed a vaj.

IMG_4047

A krémhez a csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd picit visszahűtjük, hogy ne legyen forró.
A krémsajtot kikeverjük ízlés szerinti porcukorral, majd belekeverjük a csokit is.

A tejszínt habbá verjük és összeforgatjuk a csokis sajttal.
Ezt kenjük a keksz alapra, egyenletesen.
Hedonisták a krémbe is keverhetnek nutellát, vagy épp gyümölcszselét is kenhetnek a kekszre (málnát, epret) a krém alá.

IMG_4052Hűtőbe tesszük az egészet legalább egy órára.
Én a nutellát picit megmelegítettem ,hogy folyósabb legyen, aztán rákentem a torta tetejére. Késsel csokit forgácsoltam, megszórtam a tortát, majd utólag jöttem rá, hogy van valahol darabolt mogyoróm, frankón mutatna rajta, így előkotortam és hintettem rá egy keveset. 🙂

IMG_4050Ha ettetek még finom tortát, amit nem kell sütni….
Mondjuk sima nutellával is nagyon el tudom képzelni, vagy épp fehércsokisan, gyümölcsszósszal. (Merthogy ezeket már készítettem.)

IMG_4055

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face