Month: április 2015

DIY – színezz élő virágot!

20150430_081406Egy rendhagyó poszt ismét. Mint már említettem Hulladék vagy érték címen egy kis kiállítás készült az oviba. Itt meg is mutattam, miket készítettünk a gyerekekkel.
Mert sokatokat érdekel. Jobb helyeken (nálunk az oviban is nagycsoportban) a gyerekekkel végzik el akár egy biológia óra keretein belül ezt a kísérletet. Igazából bárki kipróbálhatja otthon, nagyon látványos és borzasztóan egyszerű. (tovább…)

DIY – Hulladék vagy érték?

IMG_3685

Rendhagyó bejegyzés következik. Bár nem szorosan gasztro téma, de mégis van köze hozzá az alapanyagok tekintetében és gondoltam felrakom, miket készítettünk, hátha jövőre más is ötleteket tud meríteni belőle a Föld Napja tematikához az ovikba/sulikba.

(tovább…)

Vajas pogácsa – gyermekkorunk íze

IMG_3776Emlékeztek ezekre a formákra? Megvan az illata? Na és az íze? Ti is leszedegettétek először a tetejét, aztán leveleire bontva szakaszosan fogyasztottátok el, rétegről-rétegre haladva?
Ha igen, süsd meg otthon is a családnak, imádni fogják! 🙂 (tovább…)

Sajtos masni

IMG_3393Meg merem kockázatni, hogy a világ egyik legegyszerűbb sós ropogtatni valója.
Kezdőknek is ajánlott, legalább ezáltal megláthatják, hogyan viselkedik a leveles tészta sütés közben, mindenféle kockázat nélkül.

(tovább…)

Medvehagymás Lala kifli

IMG_3349

Gondoltam egy picit bővíteni kellene a blogon megtalálható medvehagymás receptek számát. és egyébként is szerettem volna már Lala kiflit készíteni, így összekapcsoltam a kettőt.
Limaránál kerestem természetesen receptet, mert hát…..ő az etalon ugyebár. (tovább…)

Tejes szelet – újabb bolti termék reprodukció

IMG_3437Kinek a gyerkőce ne szeretné ezt a finomságot!?
Az már más kérdés, hogy a gyerekeket nem érdekli az anyagi vonzata, ha minden nap meg szeretnének enni egyet. Annál inkább érdekli a szülőket.
Én megelégeltem, hogy naponta elfogyaszt a kisebbik lányom egy ilyen tejszeletet, a nagyobbik egy Pinguit… Anyagilag ezt nem lehet győzni!
És mivel már annyi mindent elkészítettem házilag (vaníliás karika, retro krémtúró, túró rudi, Paula, stb.) gondoltam ez is csak finomabb lehet és nem csalódtunk.

Nagyon sokféle recepttel találkoztam a neten, de egyik sem csupán annyi összetevőből állt, mint ahogy én azt elképzeltem.
A bolti szeletben nincsen puding, nincsen krémsajt, úgyhogy újra és újra gondolkodóba estem.

(tovább…)