Ez ismét egy gluténmentes csoda.
Készült már oroszkrém torta, az burkolva volt. Akkor is és most is Ildi oroszkrém receptjét használtam, a különbség a piskótában van. 🙂
Egy 22 cm átmérőjű, 16 szeletes tortához:
15 dkg cukor
10 dkg rumba áztatott mazsola vagy kandírozott vegyes gyümölcs kocka
5-6 dl tejszín
5 tojás
3 dl tej
3 dkg zselatin (10 dkg vízben oldva)
fél rúd vanília
A tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött sűrűre keverjük egy kézi habverővel.
A zselatint beáztatjuk a vízbe (duzzadjon meg), majd mikróban kb. 5 másodperc alatt folyósra melegítjük.
Picit visszahűtjük, majd a vaníliás masszához keverjük.
Levesszük a gőzről és addig keverjük, míg ki nem hűl.
Vigyázzunk, ne dermedjen meg.
A 3 dl felvert tejszínhabot hozzáforgatjuk és betöltjük a piskótalapokat.
Szórjuk meg őket a rumos mazsolával vagy kandírozott vegyes gyümölcs kockákkal.
A tortát vonjuk be kívülről is a felvert tejszínhabbal (lehet hozzáadni egy csomag expressz zselatin fixet, de ez függ a használt tejszínhabtól is) és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen.
Díszítsd kedvedre.
A maga egyszerűségével gyönyörű! 🙂
Egyéb gluténmentes finomságok a blogon:
Kókuszos csokoládétorta
Tejszínes túrótorta
Gluténmentes piskóták
Kövess minket a Facebookon is: