IMG_3322Tudom, hogy a rohanós hétköznap reggeleken nem fog senki neki állni ilyen finom kis szivarokat vagy “sushikat” készíteni, de egy nyugodt vasárnap reggelen igazán meglephetjük a családot egy ilyen csavarral. 🙂

Akár szivarkáknak hagyjuk, akár felszeleteljük őket, kitűnő ha készítünk mellé valamilyen mártást, hogy kedvünk szerint belemárthassuk a falatokat.

Hozzávalók:
toast kenyér szeletek
lapka sajt
vékony baromfi virsli
kevéske olaj

Kedvünk szerint: medvehagyma, pritamin paprika, tartármártás

A virsliket megfőzzük. (Annyi virslit számoljunk, hogy mindegyik szelet kenyérbe egy fél virslinek van hely – én Pikok baromfit használtam.)
A kenyérszeletek héját körben vékonyan levágjuk.
Egy nyújtófával vékonyra nyújtjuk, majd ráfektetünk egy lap sajtot és egy fél szál főt virslit.
Óvatosan felcsavarjuk a kenyeret és előmelegített, pici olajjal kikent serpenyőbe tesszük úgy, hogy az illesztés legyen alul, az süljön meg először.
Minden oldalát pár pillanat alatt megkapatjuk, majd kivesszük egy tányérra.
Én egyesével dolgoztam velük, mert tartottam tőle, hogy a várakozás közben a tekercsek szétengednek, illetve a sütésnél egyre is bőven elég volt figyelni (legnagyobb rózsa, legkisebb láng).

IMG_3335
Hagyhatjuk egészben is a szivarkákat, de három egyforma részre is vághatjuk és egymás mellé helyezve tálalhatjuk őket.
Én vágtam mellé medvehagymát, mint a gyömbért szokták.
A szójaszószt pedig a tartármártás váltotta fel. (Mivel pont rántott karfiol volt tegnap, volt tartármártásunk. Nagyon nagyon finom volt belemártogatva a hotdog “sushi”.)

Ugye, hogy nem bonyolult és mégis mutatós?

Kövess minket a Facebookon is:

face recept face

Print Friendly, PDF & Email