Aranytepsinél kutakodtam anno muffin ügyben, mikor ezt készítettem.
Mi is nagyon szeretjük a muffinokat, de ezek most az óvónéninek készültek. 🙂
12 db-hoz:
25 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
10 dkg tejcsoki
2 közepes tojás
15 dkg cukor
1 ek házi vaníliás cukor
15 dkg margarin
25 dkg görög joghurt
A sütőt előmelegítjük 170 fokra (légkeveréssel).
A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük kapszlikkal.
A lisztet tálba öntjük, elkeverjük benne a sütőport, majd a darabolt csokit.
Egy másik tálban a megolvasztott, kissé visszahűtött margarint elkeverjük a cukrokkal, tojásokkal, joghurttal.
Beleszórjuk a lisztes keveréket és csomómentes masszává keverjük.
Egyenletesen elosztjuk a kapszlikban a masszát, majd 170 fokon hőlégkeveréssel kb. 25 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
Készítettem rá habot. Ha jól rémlik krémsajtos hab volt, színezve.
100-120 gramm krémsajt
ízléstől függően porcukor
vanília aroma
3 dl habtejszín
ételfestékek
A krémsajtot szobahőmérsékletűre hagyjuk melegedni, majd a porcukorral alaposan kikeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a kettőt.
Ezt színezzük. Picit sárgára, majd amikor a muffinok tetejére nyomjuk a használt habzsákba ételfesték csíkokat húzunk mielőtt belekanalazzuk a habot.
Így kinyomva a krémet csíkozza majd a szélét itt-ott.
Erre mentek még egyszerű bagolykák.
Ezeket unidecből gyártiottam, de a házi fondant is tökéletes hozzá.
Így készülnek:
A legszebb és legfinomabb anyák napi meglepetés
Imádtam őket! 🙂
Mindegyik cupcake tetejére ültettem egy-egy baglyot. 🙂
Kövess a Facebookon is: