Nagyon fincsi kiflicskék. Én simán szeretem, viszont apa a sós kifliért van oda, így vettem egy csomag dekor sót és sütöttem neki sós kifliket. 🙂
12 darab kiflihez:
90 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl langyos tej
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
10 dkg vaj
1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk.
A robotgép táljába tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet.
Jól kidagasztjuk, laza tésztát kell kapjunk.. Addig dagasszuk, amíg össze nem áll, és jó laza tésztát kapunk.
Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 12 egyenlő részre osztjuk, levirgoljuk.
Egyéb péksütemények a blogon:
Lisztezett felületen egyenként ovális lapokká nyújtjuk őket, majd feltekerjük alulról felfelé haladva. Ahogy a tenyereinkkel sodorjuk, felfelé és egymástól el mozgassuk a kezünket a kifli két leendő csücske felé.
30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.