IMG_2209

Szintén régóta vágytam kipróbálni. Egyszer ettem ilyet, azt is a szalagavatómon annak idején jó 12 évvel ezelőtt. 🙂

Nem egy nagy kaland, mégis finom és mutatós.

10 sonkaszelet
5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tej
pici só
1/2 üveg ecetes torma
kb. 1 ek majonéz

Besamel mártást készítünk.
A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a lisztet. Ne pirítsuk, ne kapjon színt.
Csomós lesz, összeáll.
Fokozatosan beleöntjük a tejet és közben kevergetjük.
Amint csomómentes fokozatosan elkezd összeállni, de keverjük folyamatosan.
Ha besűrűsödött hagyjuk kihűlni. Én ekkor közvetlenül lefedem egy darabka folpackkal.
Ha kihűlt, elkeverjük benne a tormát és a majonézt.

A sonkaszeletet kiterítjük és a habzsákba töltött krémből az egyik felére nyomunk egy csíkok és feltekerjük.
Salátaágyra sorakoztatjuk őket.
A zsákra csillagcsövet teszünk és a tekercsek végére és tetejére nyomunk 1-1 kis adagot a krémből.
A tetején a csúcsok helyét pirosarannyal is színezhetjük.

IMG_2223

Először készítettem hidegtálat és siettem is, a saláta leveleknek pedig nem vágtam le az aljukat. És ugye a fehér része (a torzsája) kemény, ami miatt csálén álltak a sonkatekercsek. De mivel csak a fotózásig voltak magukban, a következő tálaláskor már levágtam a levelek alját, így nem emelte meg a rákerülő ételeket. 🙂

Íme életem első hidegtálas vacsora ajánlata 2014 szilveszter estéjén. 🙂
IMG_2232

A receptet innen letöltheted és kinyomtathatod:

Download

Kövess a Facebookon is:

Facebook

10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email