Finom és a kelt tésztákhoz mérten gyorsan elkészíthető!
Aki a fahéjat szereti rossz ember nem lehet! 😛
Persze tudom, allergizál, vagyis sokan szenvednek allergiától emiatt a fűszer miatt. Viszont akit nem bánt, az feltétlenül készítse el ezt a koszorút, mert nagyon finom!
50 dkg liszt
1 evőkanál méz
3 dl víz
1 csipet só
2 dkg élesztő (vagy 1 cs szárított)
5 dkg vaj
6 evőkanál kristálycukor
2 teáskanál őrölt fahéj
A langyos vízben elkeverem a mézet és az elmorzsolt élesztőt, majd a liszttel és a sóval együtt tésztát dagasztunk belőle.
Ezután duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkán ketté vágjuk, merthogy két kisebb koszorút készítünk.
A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk. Négyzet vagy téglalap alakúvá.
A vajat megolvasztjuk majd összekeverjük a cukorral és az őrölt fahéjjal.
A vajas keverék felével megkenjük a tésztát, majd feltekerjük.
Hosszában félbe vágjuk.
A vágott felükkel kifelé szorosan egymás mellé tesszük őket.
Az egyik végén összefogjuk, majd megcsavarjuk úgy, hogy a vágott felek felfelé/kifelé nézzenek.
A végét összefogjuk és koszorúvá alakítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Hát… elég finom! 😉
Példaképp van egyéb kelt tészta is a blogon:
Csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂
Forrás: moksha.hu