A Rákóczi túrós…..egyszer a Carte D’or fagyi prezentálásában ettem ilyen ízesítésű nyalánkságot és akkor eldöntöttem, hogy én ezt szeretem. Előtte nem ettem soha, de akkor eljött az idő, hogy végre elkészítsem itthon.
Anyósom csinált nemrég nagyon finom sárgabarack lekvárt, bár addig azt sem nagyon komáltam, csak hébe-hóba sütikén. Tehát az megvolt, a túrós sütikkel meg mindig is fenntartásaim voltak, kivéve a rétest, mert abból korlátlan mennyiségűt meg tudtam enni. 🙂

Elkészíteni nagyon könnyű, az illata remek, teljesen odáig vagyok érte és nagyon finom!!!!

Rákóczi túrós

Tésztához:

25 dkg liszt
12 dkg puha margarin
6 dkg kristálycukor
1 dl tejföl
2 tojássárgája
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
reszelt citromhéj

Töltelékhez:

50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
3 tojássárgája
2 dl tejföl
5 dkg zsemlemorzsa
reszelt citromhéj
2 tojásfehérje
mazsola (már annak, aki szereti)

Tetejére:

3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
baracklekvár

A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk, és letakarva hűtőbe tesszük 1/2-1 órára.
A töltelékhez a túrót áttörjük, a többi hozzávalót belekeverjük, legvégül a tojásfehérje felvert habját.
Egy kb. 25×35 centis tepsit kivajazunk, belenyújtjuk a tésztát, 15 percig elősütjük.
Ezután a túrókrémet rákenjük és visszatoljuk a tepsit kb. 30 percre.
A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, berácsozzuk a tetejét és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. A még meleg rácsok közé baracklekvárt nyomunk.
Miután kihűlt, felszeleteljük.
IMG_0568

Állandó vendéggé avanzsált ez a süti! 🙂

IMG_0572

Szeretitek?
Csatlakozzatok hozzám a Facebookon is! 🙂

ddddd

Print Friendly, PDF & Email