A fehér csokoládé ugye nem is igazi csokoládé, úgyhogy nem kell meglepődni azon, hogy a házilag készült csoki sem csoki tulajdonképpen.
De nagyon finom!

Fehér csoki házilag

A Restaurant Dayre készült először. Este 10-kor kiviteleztem, úgyhogy nem egy hosszadalmas folyamat. 🙂
Aztán szinte ez fogyott el elsőként, úgyhogy tutira nem volt rossz!

30 dkg cukor
1 dl víz
10 dkg vaj
25 dkg tejpor (nekem sovány tejporom volt itthon, működött vele, bár lehet ettől morzsálódott)
A vizet és a cukrot forraljuk 3-4 percig, majd amikor sziruposodni kezd, adjuk hozzá a vajat, és kavarjuk addig, amíg megolvad.
Ezt követően adjuk hozzá a vaníliás cukrot (opcionális, én vanília magokat adtam hozzá).
Az így kialakult masszához adjuk hozzá a tejport, és kavarjuk egyenletesre a masszát.
Egy sütőpapírra terítsük szét a masszát, kenjük el kb. 1 – 1 1/2 cm vastagra.
Legvégül a csokoládé tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel.

IMG_9615

Aztán lehet a kívánt nagyságra szeletelni. Nekem tört rendesen, de nem zavart. Olyan rusztikus külsőt kölcsönzött neki.
Sütőpapír darabokba tekertem a szeleteket és dekortapasszal rögzítettem a papírt.

Fehér csoki házilag

 Ezt a finomságot is kóstolhattad nálam a Restaurant Day-en! 🙂

Még több finomságért csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂

Névtelen

Forrás: Filantropikum

Print Friendly, PDF & Email