Adalékanyag mentes, finomabb, mint a bolti, kiadós és ha vízfürdőben hűtjük, maximum fél óra alatt el is készíthető!
Most megint a krémtúrós korszakát éli a nagyobbik lányom.
Ám sokszor nem elég vastag a pénztárcám ahhoz, hogy annyit vegyek neki, amennyit megenne.
De mivel oly’ sokmindent szoktam magam, házilag elkészíteni, nem voltam rest ezt is inkább magam kivitelezni ahelyett, hogy még jobban gazdagítanám a nagy cégeket és kosárszám vásárolnám a mini dobozos krémtúrót.
Azok egyébként is adalékanyagoktól duzzadnak és az az icike-picike doboz fele annyi krémet sem rejt magába.
A recept a netről van. Nincs forrás, mert mindenhol ugyanazt a receptet olvastam és mindenhol ugyanaz volt a probléma: simán a sárgája, cukor, tej trió nem lett sűrű, ahogy azt mindenhol írták.
Nekem sem lett az elsőre, hiába tesztelgettem hideg tejjel, meleg tejjel, így kívánkozik bele valami sűrítő anyag, ami ez esetben vagy kukoricakeményítő, vagy pudingpor. De mivel lényegében egy és ugyanaz, akármelyiket használhatjuk.
És akkor ehhez mérten nem csak vaníliásan készíthetjük, hanem ízlésünk szerint bárhogyan. Akár a pudingpor ízét változtatjuk kókuszosra, karamellásra, vagy banánosra, akár aromát adunk hozzá a tejhez.
Grátiszként morzsolhatunk édes kekszet, csurgathatunk önteteket, vagy tehetünk egy réteg gyümölcsöt a tálak aljába és arra öntjük a finom, friss túrókrémet.
4 adaghoz:
2 tojás sárgája
2 dl tej
5-8 dkg cukor
1 csapott evőkanál vaníliás pudingpor (főzős) (vagy kukoricakeményítő)
1/2 rúd vanília magjai
csipet só
25 dkg túró
A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy löttyintésnyi tejjel alaposan elkeverjük.
(Előzőleg a sárgájákat a cukorral kissé habosítsuk ki.)
A maradék tejet a vanília magjaival forraljuk fel.
Ahogy forrt egyet, öntsük bele a sűrű masszát, majd addig keverjük, míg jó sűrű pudingot nem kapunk.
Ezután hagyjuk kihűlni.
A túrót törjük át, majd öntsük hozzá a kihűlt vaníliás alapot és botmixerrel keverjük teljesen krémessé.
Poharakba, tálakba adagolva hűtsük le.
Tálaláskor megszórhatjuk mazsolával, citromhéjjal, vagy készíthetünk karamell/gyümölcs öntetet.
Ha a túrót nem törjük át, illetve nem botmixerrel keverjük össze, darabos, rusztikus túrókrémet kapunk. Ha úgy szeretjük – szívünk joga – készítsük úgy!
Mire végeztem a fotózással két tálnak már hűlt helye volt. És azóta már csak egy maradt. Azt lehűtöm, eldugom, mert én hűtő hidegen szeretném elfogyasztani! 😉
Jó étvágyat!
Nézd meg azt is, hogyan készül a házi Paula, ami ha ügyesek vagyunk a megtévesztésig olyan lesz, mint az eredeti. 🙂
Vagy készítenél házilag Túró Rudit? Semmi akadálya! 😉
Még több házilag készült finomságot a Készítsd házilag menüpont alatt találsz.
Ezek után pedig nincs más hátra, mint előre, kövess a Facebookon is, játék is fut éppen! 😉