Ez az a sütemény, amit hosszú évekig kerestem, majd végre rátaláltam és onnantól nem tudok betelni vele!

Nem is húzom az idegeiteket, írom a receptet.

Tésztához:
2 ek méz
2 ek kakaópor
2 tojás
1 kk szódabikarbóna
20 dkg porcukor5 dkg vaj
40 dkg liszt

Krém:
1 liter tej
3 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg vaj

Tetejére:
15 dkg étcsoki

A tésztához a mézet, vajat kissé megolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.
Hagyjuk kicsit pihenni, majd 4 részre osztjuk.
Egyesével akkora téglalapokká nyújtjuk őket, amekkorát csak enged a tészta. Nekem hosszra a tepsim hosszúsága szokott lenni, de szélességében keskenyebb.
A lapokat sütőpapíros tepsin egyesével 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Egy rácsra csúsztatva hagyjuk kihűlni őket.
A pudingot a tejjel felfőzzük, majd celofánnal lefedjük és hagyjuk kihűlni.
A vajat a cukorral kihabosítjuk, a pudingot alaposan átkeverjük, majd a kettőt egy homogén krémmé keverjük.
Egy tálcára teszünk egy tésztalapot, megkenjük a krém harmadával, majd addig rétegezzük, míg el nem fogynak.
A tetejét tésztalappal zárjuk.
Megolvasztjuk a csokit a szokott módon (ki mikróban, ki gőz fölött) és ha szükséges (vagyis sűrű a csoki) keverünk bele 1-2 evőkanál étolajat.
Ezt elsimítjuk a sütemény tetején, majd betesszük a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap szeleteljük.

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email