Annyira tetszenek ezek a barik, hogy idén semmiképpen nem akartam kihagyni őket a repertoárból. 🙂

Igazából nem nagy kaland az elkészítése, nem is kell hozzá sok minden, viszont ez az apró pillecukor ebben az országban első ránézésre beszerezhetetlennek tűnik. De ha rákeresel a neten, innen-onnan lehet rendelni.
Annyit elárulok, hogy nem olcsó egy kis csomag,de ezekhez a barikhoz az kell, így rendeltem egy csomagocskával.

12 bárányhoz:
1 adag vaníliás alap muffin (vagy bármilyen ízesítésű muffin, amit szeretnénk)
1 zacskó mini pillecukor
1 tojásnyi test színű (vagy fekete) fondant/marcipán
kb. 10 dkg mascarpone
porcukor ízlés szerint

A muffinokat a szokott módon kisütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A mascaropnet kikeverjük a porcukorral, majd megkenjük vele a kihűlt muffinok tetejét.
Fondantból vagy marcipánból megformázzuk a fejeket (ételfesték filccel rajzoltam meg a szemeket és fogpiszkálóval alakítottam ki az orrukat, szájukat), felragasztjuk a krémre, majd körberakjuk a pillecukrokkal.

Ennyi az egész. Ugye, hogy nem nagy kaland? Cserébe nagyon mutatós és finom nasit kapunk. Ha van időd és energiád akár az ovis/sulis húsvétra is készíthetsz ilyet a gyerekeknek…tuti, hogy Te leszel a legmenőbb anyuka! 😉

Hajrá, hajrá! 🙂

Még több húsvéti receptért kattints IDE.

Print Friendly, PDF & Email