img_9326Minden egyes Facebook csoport ezzel a recepttel volt tele. Mivel volt egy csöpp szabadidőm, bevállaltam.

Jól tettem, mert nagyon finom, könnyű, pihe-puha, iszonyatosan finom nasit kaptam.

img_9333Hozzávalók 12 db “bucihoz”:
60 dkg finomliszt
1 tk só
3 ek cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej
6 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő

Töltelék:
40 gr vaníliás pudingpor
3 dl tej
4 evőkanál cukor
5 dkg vaj

Forgatáshoz:
2 dkg vaj
5 evőkanál cukor
1 csapott evőkanál őrölt fahéj

img_9324Amennyiben szeretnénk tölteni a bucikat, először a pudingot készítsük el.
1 dl tejben elkeverjük a pudingport, a többit egy lábasban feltesszük melegedni a cukorral.
Ahogy meleg lett a tej, beleöntjük a puding alapot és addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
Amint elkészült átöntjük egy tálba, celofánnal letakarjuk és hideg víz fürdőbe tesszük, hogy biztosan kihűljön mire felhasználjuk.
Ha kihűlt összekeverjük a kihabosított vajjal.

Este begyúrva, formázva hűtőbe téve reggel frissen süthető! 😉

 

Az élesztőt 1 dl langyos tejben elkeverjük kevés cukorral, felfuttatjuk.
A robotgép táljába öntjük a többi tejet, elkeverjük benne a sót, a tojásokat, a maradék cukrot, vajat. Rászórjuk a lisztet, majd a felfutott élesztőt.
Alaposan kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük lefedve.
Lisztezett felületre borítjuk, ketté vesszük, majd mindkét felet 6-6 egyenlő részre osztjuk.
Kigombócoljuk őket, majd egyesével ovális alakúra nyújtjuk.
Itt jön el az a pont, hogy megtölthetjük őket.
A tészta alsó harmadára teszünk egy evőkanálnyi tölteléket. Ráhajtjuk alulról a tésztát, lenyomkodjuk az oldalait, hogy ne tudjon kifolyni sütés közben a puding.
A felső harmadát a tésztának becsíkozzuk egy késsel. Teljesen vágjuk át a tésztát.
Feltekerjük a bucikat, majd a hajtással lefelé sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Tepsinként 6 darabot kb., mert jócskán megnőnek sütés közben. 😉

Limaránál lehet picit érthetőbben le van írva ez a folyamat! 😛 )

img_9319Letakarva újabb 45 percig hagyjuk kelni a bucikat, majd 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük őket.
Közben megolvasztjuk a vajat és összekeverjük a fahéjat a porcukorral.
Ahogy kivesszük a sütőből a tepsit, az olvasztott vajjal azonnal kenjük le a bucikat, majd forgassuk a fahéjas cukorba. Rácson hagyjuk kihűlni őket.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Forrás: Limara


Megnyílt a Nassolda!negyzetes

Balassagyarmati műhelyünkben egyedi torták készítésével foglalkozunk.
Megrendelés interneten, átvétel személyesen.
Eddig készített tortáinkat megnézheted itt: TORTANÉZEGETŐ.
Rendeléshez pedig errefelé kutakodj: RENDELÉS.

Print Friendly, PDF & Email