IMG_8468A legfontosabb: nem bő olajban sütjük, hanem tepsin, kevés zsiradékkal. 😉Nagyon finom, nem hagyományos bundával készült sült csirke szeletek.

2 tojás
10 dkg sós kréker/ropi/perec
2 evőkanál szezámmag
1 teáskanál kakukkfű/majoranna
só, bors
1 nagy csirkemell filé szeletelve
4 evőkanál olaj

Salátához:
saláta keverék (madár, rukkola, jégsaláta, stb. ízlés szerint)
26 dkg feta sajt
2 paradicsom

IMG_8454
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, enyhén klopfoljuk.
A krékert késes aprítóval finomra vagy ízlésünk szerint durvábbra daráljuk, majd összekeverjük a szezámmaggal és a zöldfűszerrel.
A tojásokat villával felverjük, sózzuk, borsozzuk.
Előkészítünk egy sütőpapírral fedett tepsit, amit enyhén olajjal átkenünk.
A húsokat először a tojásban fürdetjük meg, majd megforgatjuk a morzsában.
Az olajozott, papíros tepsire fektetjük őket, majd 190 fokra előmelegített sütőben olykor megforgatva szép barnára sütjük őket kb. 20-30 perc alatt.
A salátákat összetépkedjük, majd összeforgatjuk a kockázott fetával és paradicsommal.
A megsült hússzeleteket saláta ágyon tálaljuk.

IMG_8457Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email