IMG_9073Tök őszinte leszek. Pár nappal ezelőttig azt sem tudtam, hogy létezik ilyen szendvics, most pedig már nem bírok leállni a készítésével.Az úgy volt, hogy kicsit tanácstalan voltam, hogy mit is kellene főznöm egy bizonyos termékkel és a határidő már olyannyira szorított, hogy túl is léptem azt. Ekkor kaptam segítségül Anitától a klubszendvics ötletét, amit ezúton is köszönök neki! 🙂
Szóval elkészítettem egy húsos verziót, amit hamarosan szintén megmutatok, majd ma reggel egy sonkásat.

Az a legjobb ebben a szendvicsben, hogy nagyon laktató és nagyon nagyon finom. Lényegében egy felturbózott melegszendvics torony, ami tele van minden finomsággal.
Illetve pozitívuma, hogy minden egyes szendvics más és más ízvilágú lehet, vagyis a család ízlése szerint készíthetők el a különböző tornyocskák akár reggelire, akár uzsonnára, akár vacsorára.
Ez nem egy tipikus street food kaja, de el tudom képzelni annak is, hiszen a tornyokat kettőbe lehet (és kell is) szedni ahhoz, hogy meg tudd őket enni. 😀 Viszont egymásra pakolva iszonyat pofás tud lenni, nem?

Hozzávalók két toronyhoz:
8 szelet toast kenyér
2 szelet sonka
2 tojás
vaj
sajt
jégsaláta, paradicsom, paprika
4 szelet bacon szalonna
majonéz

IMG_9072A bacon szalonnát egy serpenyőben kisütjük, a zsiradékon pedig tükörtojásokat sütünk – de mind a két felüket ám! 😉
Megvajazunk négy kenyeret. Kettőre fektetünk sonkát, majd sajt szeletet és a másik két szeletet vajas felükkel ráborítjuk a tetejükre.
Egy kontakt grillben megsütjük őket.
Megvajazzuk a másik két kenyeret is és ugyanígy járunk el velük, csak egy-egy tükörtojást és bacon szeleteket teszünk beléjük.
A sonkás szendvicsek tetejét majonézzel kenjük, jégsaláta leveleket fektetünk rájuk, paradicsom karikákkal és paprika szeletekkel halmozzuk, majd ismét majonéz és mehet rájuk a kisült tojásos szendvics.
Kissé lenyomjuk, majd átlósan egy recés késsel félbe vágjuk őket, egymásra helyezzük és egy saslik pálcával átszúrjuk mindkettőt, hogy ne mocorogjanak el. 😉

IMG_9074Készíthetjük pácolt, sült húsokkal is, melegszendvics krémmel, amivel csak szeretnénk.

Férj amikor elé raktam megkérdezte miért nem készítettem többet. Aztán letolt egy tornyot és elégedetten konstatálta, hogy nagyon nagyon laktat. 😛

Jó étvágyat!

Nassolda a Facebookon: https://www.facebook.com/Nassolohu
Lájkoltad már?

Print Friendly, PDF & Email