IMG_8742Nekünk mindenféle fánk van (értsd: sárgabarack, őszibarack, körte – csupa cefrének való 😛 ), csak olyan nincs amilyet én is megennék szívesen. Mint pl. szilva, cseresznye, stb.
De a szomszédasszonyomtól kaptam egy tál szilvát. Másnap sütöttem is belőle. Másodlagos, hogy a szilvát tulajdonképpen sosem szerettem. Amikor várandós voltam egyszer csak megkívántam és nem az érett darabokat, hanem a még félkeményeket kedveltem. Ezt azóta is tartom, csak sokszor puffasztanak ezek a kis lila gömböcök…igaz az nem szegi kedvem. 😛

10 dkg cukor (+5 dkg cukor egy mokkáskanál fahéjjal elkeverve)
12,5 dkg liszt
3 tojás
1 csipet só
3 dl tej
1 ek vaj
szilva

A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, elkeverjük benne a sót, lisztet és a tejet.
A formát, amiben sütni szeretnénk kivajazzuk.
Én pont most nyertem egy serpenyőszettet, aminek levehető a nyele, így azonnal ki is próbáltam és befogtam a nagyobb méretű serpenyőt.
Felezett szilvákat rakunk az aljára, meghintjük a fahéjjal cukorral, majd óvatosan ráöntjük a tejes keveréket és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük a pitét.
Nagyon finom!

IMG_8744Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email