IMG_7125Bulis kaja! Finom, enyhén ragacsos. És piros! 😛

Hozzávalók 9 szelethez:

10 dkg vaj
1 nagy tojás
20 dkg cukor
1 ek van. kivonat
1 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kis flakon málna piros folyékony ételfesték
11 dkg liszt
csipet só
10 dkg étcsoki

180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Egy 20×20 cm-es formát kivajazunk vagy alufóliával kibélelünk.
A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük a tojást, cukrot, vaníliát, majd a kakaót.
Az elkészítés menetéről készült galéria után folytatódik ám a recept! 😉

Színezzük pirosra. A kakaópor miatt viszonylag sok festékre lesz szükségünk.
Mindenhol egyszínű, sima tésztánk legyen, amibe aztán belekeverjük a lisztet és sót.
Addig keverjük, míg elvegyül.
Öntsük az elkészített formába és a tetejét simítsuk el.
A csokit olvasszuk meg, majd csíkozzuk be keresztbe a tésztát.
Fogpiszkálóval függőlegesen húzzunk bele csíkokat.
25-30 perc alatt készre sütjük. Végezhetünk tűpróbát is.
Szeletelés előtt hagyjuk hűlni.
Légmentesen lezárva tárolva eláll egy hétig, fagyasztva akár 6 hónapig.

IMG_7131Jó étvágyat!