IMG_6681A hagyományos keksz szalámi tuningolt verziója.

30 dkg háztartási vagy vajas keksz
15 dkg vaj
20 dkg étcsoki
2 ek rum vagy likőr

Töltelék:
2 dl növényi habtejszín
2 db banán

A kekszet apróra törjük (apróbbra, mint én tettem). Akár darálhatjuk is.
Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, majd a szobahőmérsékletű vajat elkeverjük benne a likőrrel együtt.

IMG_6659Ahogy egynemű lett ráöntjük a kekszre és jól elkeverjük az egészet.

IMG_6660
Egy tálcát celofánnal fedünk. Jól lógjon túl a tálca szélein minden irányban.
Erre terítjük szét a kekszes masszát nagyjából 1-2 cm vastagon. Hagyjuk kicsit visszadermedni a csokit és a vajat.

IMG_6662
Közben elkészítjük a tölteléket.
A banánokat pépesítjük, a növényi tejszínt kemény habbá verjük.
Összeforgatjuk a kettőt.

Én állati tejszínből készítettem. Ez volt a baj. Tettem hozzá egy csomag habfixálót és 1 teáskanál zselatinból 5 tk vízzel készített zselatin masszát, ami így együtt megfogta ugyan a habot, csak addigra már kipréselte magából a tekercs. 🙂

 

A félig megdermedt lapot megkenjük a töltelékkel, majd óvatosan feltekerjük és a celofánba frankón becsavarva a hűtőbe tesszük 2-3 órára.

IMG_6663
Ezután szeletelhetjük.

IMG_6678Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email