A hagyományos keksz szalámi tuningolt verziója.
30 dkg háztartási vagy vajas keksz
15 dkg vaj
20 dkg étcsoki
2 ek rum vagy likőr
Töltelék:
2 dl növényi habtejszín
2 db banán
A kekszet apróra törjük (apróbbra, mint én tettem). Akár darálhatjuk is.
Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, majd a szobahőmérsékletű vajat elkeverjük benne a likőrrel együtt.
Ahogy egynemű lett ráöntjük a kekszre és jól elkeverjük az egészet.
Egy tálcát celofánnal fedünk. Jól lógjon túl a tálca szélein minden irányban.
Erre terítjük szét a kekszes masszát nagyjából 1-2 cm vastagon. Hagyjuk kicsit visszadermedni a csokit és a vajat.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A banánokat pépesítjük, a növényi tejszínt kemény habbá verjük.
Összeforgatjuk a kettőt.
Én állati tejszínből készítettem. Ez volt a baj. Tettem hozzá egy csomag habfixálót és 1 teáskanál zselatinból 5 tk vízzel készített zselatin masszát, ami így együtt megfogta ugyan a habot, csak addigra már kipréselte magából a tekercs. 🙂
A félig megdermedt lapot megkenjük a töltelékkel, majd óvatosan feltekerjük és a celofánba frankón becsavarva a hűtőbe tesszük 2-3 órára.