IMG_4170A klasszikus új formát öltött.

Kb. 10 palacsintához:
1/2 csomag sütőpor
3 db tojás
1 csipet só
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
1 nagy pohár tejföl

2 dl sárgabarack lekvár
10 dkg darált dió
5 dkg étcsokoládé
IMG_4164
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a tejföllel és a sóval simára keverjük, majd óvatosan a fehérjébe forgatjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzáforgatjuk a habhoz.Serpenyőbe kb. 1 cm magas nem túl nagy átmérőjű halmocskát teszünk merőkanállal, mindkét oldalát megsütjük.

A kihűlt palacsintákat megkenjük 1-2 evőkanál sárgabarack lekvárral, meghintjük kevés darált dióval és így rétegezzük egymásra a palacsintákat.

Tésztával zárjuk, majd a tetejét olvasztott csokoládéval leöntjük.

IMG_4156

Print Friendly, PDF & Email