IMG_6297Ez a desszert akár a karácsonyi asztal éke is lehet. A színei, az ízvilága abszolút az ünnephez illő, főleg nekünk, akik a karácsony fán is a színes izzósort kedvelik, nem az egyszínűt! 😉Akár egy nagy toronyba vagy koszorúnak formázva is tálalhatjuk és egy tálból csemegézhetünk a családdal, de készíthetünk kis egyszemélyes tálakat is és külön-külön szolgáljuk fel. Akárhogy is, ez egy nyerő desszert.

40 dkg liszt
3 tojás
1 sárgája
6 dkg vaj
4 dkg kristálycukor
csipet só
1 narancs és 1 citrom reszelt héja
3 dl méz
5 dkg színes cukorka
+ 10 dkg vegyes kandírozott vegyes gyümölcs

A lisztet öntsük egy tálba, adjuk hozzá a tojásokat, a sárgáját, a felkockázott vajat, a cukrot, a citrom és a narancs lereszelt háját. Keverjük össze, majd gyúrjuk sima tésztává. Letakarva hagyjuk 30 percet állni.
Ezután osszuk 6 részre a tésztát, sodorjunk a tésztákból 1,5 cm átmérőjű rudakat, majd a rudakból vágjunk 1.5 cm-s darabokra, ezeket sodorjuk meg enyhén, hogy gömböket kapjunk.
Nem túl meleg olajban részletekben süssük aranybarnára a gömböket. Mikor már kezd szép aranyszíne lenni, vegyük ki, papírtörlőn szívassuk le a felesleges olajat.
Egy lábosban melegítsük fel a mézet, tegyük bele a kisült gömböket, kevergessük, hogy mindenhol érje a méz. Szórjuk rá a kandírozott gyümölcs felét (ha használunk) és keverjük el.
Egy nagy tálra formázzunk tornyot a gömbökből, szórjuk meg a maradék díszítéssel, hagyjuk kihűlni.

IMG_6300Forrás: http://www.dolcevitablog.hu/2011/11/struffoli-2/

Print Friendly, PDF & Email