IMG_5742Ha gyorsan kell valami vacsorára, akkor egy max. 30 perces kajára van szükséged. Szükséges továbbá, hogy szeresd a tésztát és a paradicsomot, mert ez a két fő alkotóeleme ennek a fajta olasz tésztaételnek. 🙂

Ami azonnal beindítja az érzékszerveimet, az az olajon megkapatott fokhagyma illata. Hatalmas találmány! Engem eszméletlen bódulttá tud tenni. A végeredmény pedig az én tésztafüggő pocakomnak való. Semmi fakszni, egy picike szószos tésztácska. Igaz mint minden tésztaétel, ez sem sokáig laktat, DE ha teljes kiőrlésű tésztát vesztek… 🙂 Annak van harapása, lehet mit rágni, nem úgy mint egyes tésztáknál, hogy beveszed a szádba és már le is szalad a torkodon.

kb. 25 dkg spagetti
3 gerezd fokhagyma
só, bors, oregano
5-6 paradicsom héj nélkül, kicsumázva (vagy 3 kis doboz sűrített paradicsom)
2 ek olívaolaj
mozzarella
fekete olívabogyó

IMG_5737Tegyük fel vizet forrni, ha lobog, tegyünk bele a tésztát és főzzük al dente-re (kb. 10 perc).
A fokhagymát pucoljuk meg, és apróra vágva 2 ek olívaolajon pirítsuk meg egy nagyobb serpenyőben.
Tegyük hozzá a hámozott vagy sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kevés oreganoval.
Főzzük 20-30 percig ha friss paradicsomból készül, néha megkavarva. De ha sűrítményből készül, elég neki pár perc, sőt ha szükséges pici vizet is önthetünk hozzá. Akkor jó, ha a szósz besűrűsödik, a felesleges víz lefő róla.

A megfőtt, leszűrt tésztát dobjuk rá a szószra, és forgassuk össze.
Ezután egy villa és egy kanál segítségével kis fészkeket tekerünk és egy tálra rakosgatjuk őket szépen sorba.
Mindegyik fészekre ültetünk egy darab mozzarellát és egy olívabogyót. Ha van friss oreganónk, 1-1 levelet tegyünk a halmokra, ha nincs helyettesíthetjük más zöld fűszerrel is, akár petrezselyemmel.
IMG_5745
 Kész kincs ez az étel! 😀
Print Friendly, PDF & Email