IMG_4767Ezt a párost nem lehet megunni. Finom érett körtével az igazi!12 muffinhoz:
10 dkg vaj
8 dkg cukor
2 db tojás
6 gr sütőpor
13 dkg finomliszt
2 db körte

Krém:
2 tojás
12 dkg vaj
12 dkg étcsokoládé
10 dkg cukor
2 evőkanál holland kakaópor

A tésztába is keverhetünk csokidarabokat, úgy még finomabb!

 
A körtét meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk kevéske citromlével.
A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat, a cukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket. A legvégén hozzákeverjük a körtét.
A muffin tepsi 12 mélyedését kibéleljük a muffin papírral, majd a masszát a belekanalazzuk.
200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojásokat a cukorral folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg az ujjunkat beledugva csípősen melegnek nem érezzük.
Ezután kihűlésig habosítjuk, majd belekeverjük a felkockázott vajat.
A csokit darabokra töve gőz fölött megolvasztjuk és a kakaóval együtt a tojásos alaphoz keverjük.
Amint egynemű a krém, készen is van. Kedvünkre díszíthetjük a muffinok tetejét.

NévtelenEz a recept megjelent a Küldd el a recepted! magazin 2015. szeptemberi számában.

Print Friendly, PDF & Email