IMG_4584

A quiche egy sokféleképpen variálható étel. Akár a tésztáját váltjuk ki leveles tésztával, akár a tölteléket variálhatjuk ízlésünk szerint.

Maradékfelhasználásra is kiváló, lásd alább:

Tésztához:
25 dkg liszt
7 dkg vaj
5,5 dkg zsír
2 tojás

Töltelékhez:
maradék sült kacsa hús felkockázva
só, bors, fűszerek ízlés szerint
2 tojás
tejföl
reszelt sajt

A lisztet a hideg vajjal és a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, hogy összeálljon.
A kissé lágy tésztát fóliába csomagoljuk és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a tojásokat a tejföllel elkeverjük, fűszerezzük, belekeverjük a húst és a sajtot.
A tésztát kiszedjük a hűtőből, lisztes deszkán kinyújtjuk, majd belefektetjük egy pitetálba.
A tálat magát ne kenjük ki, hiszen a tészta elég zsíros ahhoz, hogy a kész tésztát könnyedén ki tudjam szedni a formából.
A tészta formán túllógó, felesleges széleit levágjuk.
Az alját megszurkáljuk villával, majd beleöntjük a tölteléket (a sajtot lehet bele is keverni, vagy rászórni a végén).
180 fokon kb. 40 perc alatt pirulásig sütjük.
Díszítésként tettem rá még sütés előtt paradicsom karikákat és a végén aprított snidlinggel szórtam.
Bármilyen kedvünk szerinti töltelékkel készíthetjük és a tejfölt kiválthatjuk főzőtejszínnel is.

IMG_4594

Szándékosan nem írtam hozzá mennyiséget, mert az függ a tál nagyságától. Én általában szemre mérem ezt az egyet. 🙂

IMG_4593

Jó étvágyat!

Kövess minket a Facebookon is:

face