IMG_4619Kétféle töltelék van, amit használni szoktam. Van egy májkrémes és van ez.
Mindkettő finom, de mivel újabban nem veszünk májkrémet, így maradt ez a verzió:

Töltelékhez:
2 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 szelet kenyér (és a héját nem szoktam beletenni)
3 db tojás
2 ek ételízesítő
só, bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
1 ek pirospaprika
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint

 

A töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, és az áttört fokhagymával üvegesre pirítjuk kevés olajon. Ételízesítővel, sóval és borssal fűszerezzük.
Mikor levettük a tűzről, pirospaprikát is szórunk rá.
A kenyeret kinyomkodjuk, és az apróra vágott petrezselyemzöldhöz adjuk.
Hozzáadjuk a pirított, fűszerezett hagymát is.
Hozzáadjuk a tojásokat is, és jól összedolgozzuk a tölteléket.
A húsokat a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel.
A tepsibe pici fehérbort öntöttem kevés vízzel.
A combokat belehelyezzük, és megszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel.
Lefedjük és 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt puhára sütjük, majd a tetejét pár perc alatt megpirítjuk, hogy ropogjon a bőre.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Névtelen

 

 

Print Friendly, PDF & Email