IMG_4558

Már régóta szerettem volna itthon elkészíteni a tigris kenyeret. Nagyon szeretjük, de valahogy sosem jött össze. Igaz ez sem annyira hasonlít, de tudom, miért. 😛

Valószínűleg köze van a részbeni kudarchoz annak, hogy tönköly lisztet is használtam a tésztához és jobb lett volna magasabb sikér tartalmú sima fehér liszttel. De mindegy.

A kenyér a jól bevált fehér kenyér Limarától, de ezúttal nem volt hozzá öreg tésztám, így azt is liszttel pótoltam és így kellett hozzá plusz víz is.

Ami ennél a kenyérnél érdekes, az a máz:

 

65 ml meleg víz
1 dkg élesztő (1,5 tk. szárított élesztő)
pici cukor
60 g rizsliszt

A mázhoz valókat jól keverjük el és hagyjuk 15 percig állni.
Addigra a kenyér megkel annyira, hogy be lehessen vágni.
Ne túl vastagon kenjük rá a mázat.
Ezután ugyanúgy járunk el, mint alapból a kenyérnél, ismét pihentetjük 15 percet, majd 220 fokra előmelegített sütőbe lespriccelve 50 percen át sütjük. Az utolsó 10 percben leveszem a tetején és ha kell mérsékelem a hőt, hogy ne barnuljon meg nagyon, illetve ha nagyon barna, alufóliával lefedhetjük.
Kivéve vízzel spricceltem és hagytam kihűlni.

 

IMG_4560

Van még mit gyakorolni, az tény. 😛

face

Print Friendly, PDF & Email