IMG_4333

Untam már, hogy folyton csak hagyományosan sütöm a ropogós csirkeszárnyakat. Újítani akartam apának és sikerült is.

Bevallom nekem nem tartozik a kedvenceim közé a szárny. Én nem szeretem a bőrét és a hús is kevés rajta, szóval…..részemről hagyhatjuk is. 🙂 Viszont apa szereti. Had egye, ha azt akarja.

1 kg csirkeszárny
só, bors, olaj
2 dl ketchup
2 ek barna cukor
1/2 lime reszelt héja és pár csepp leve
1-2 gerezd fokhagyma
paprikakrémpár csepp chiliszósz

A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, amit bele is masszírozzunk a szárnyakba, sütőben 200 fokon 30 percig elősütjük őket.
Míg a húsok sülnek, egy nagy tálban a ketchupot összekeverjük a barna cukorral, belereszeljük a fokhagymát, a fél zöld citrom héját és facsarunk bele a levéből is.
Adunk hozzá paprikakrémet és a mázat elkeverjük.
Az elősütött csirkeszárnyakat bevonjuk a csípős mázzal, ezt úgy a legegyszerűbb megtenni, ha abba a tálba, amiben a szószt kevertük tesszük bele a szárnyakat, és jól átforgatjuk őket.
A sütőt grill fokozatra vagy a legmagasabb hőfokra állítjuk és 3-4 perc alatt ropogósra sütjük a szárnyakat.
Nos, én nem sütöttem ropogósra, hanem hagytam ragadósra, olyan ujjnyalogatósra. 😀

NévtelenNévtelenForrás: Ízesélet

Print Friendly, PDF & Email