IMG_3521Engem elképeszt a színvilága! Nagyon bejön. Reméltem, hogy az íze hasonlóképpen hat majd rám és IGEN!Ha nem tetszene ez a módja a rákocskák elkészítésének, akkor van más is a tarsolyomban. Bár ha nem tetszene, nem kattintottál volna ide. 🙂
Mellesleg fél óra alatt elkészül, remek vacsora lehet egy rohanós hétköznapon is.

Úgy néztem ki, mint egy Lidl reklámfilm főszereplője, ahogy kipakoltam a hozzávalókat. Fura módon minden termék onnan származik! 😀

2-3 főre:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5-6 ek paradicsompüré
1 dl tejszín (főzőtejszín, de a 30%-os cukrozatlan állati tejszín is tökéletesen megfelel)
2 dl száraz fehérbor
20 dkg garnéla (tisztítva, farok nélkül)
só, bors, petrezselyem zöld, ízlés szerint kevés kápia paprika apróra kockázva

250 gr tintahal tintával színezett széles metélt

11150662_881666145209504_22579841372447318_n

A hagymát kevés olajon egy serpenyőben megdinszteljük. Sózzuk.
Pár perc után a fokhagymát is rádobjuk és odafigyelve, kevergetve azt is megkapatjuk. Figyeljünk, oda ne égjen.
Löttyintsük rá a bort, majd rádobjuk a rákokat és a paradicsomot.
Lefedve 10 percig pároljuk, majd szórunk rá egy kevés aprított petrezselymet és vagy chilit vagy kápia paprikát.
Ráöntjük a tejszínt és még 4-5 percig beforraljuk. 🙂
Besűrűsödik a szaftja.
A tésztát a szokott módon kifőzzük, azonban ha ilyen Lidl-ben kapható tésztát használunk, akkor lobogó vízben 4 perc alatt puhára fő. 🙂

A tésztára halmozzuk a tejszínes garnélát, majd petrezselyemmel, paprikával és fekete sóval szórva tálaljuk.

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Print Friendly, PDF & Email