Egy régebbi bejegyzés előbányászása. Újévkor sok mákot kell fogyasztani, tartja a babona. Ha ennek szeretnénk eleget tenni, ajánlom figyelmetekbe ezt a különleges desszertet, ami mákos és fagyott. 🙂

Meglepetés melléklet, 2012-es recept naptár, mákparfé.
Tetszett, íme!

20 dkg darált mák
3 dl tejszín
2 dl tej
10 dkg cukor
1 citrom

A mákot elkeverjük a cukorral és hozzáöntjük a tejet.
Összeforraljuk a mákkrémet, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
A tejszínt kemény habnak felverjük, és óvatosan összekeverjük a kihűlt mákkal.
Téglalap alakú (szilikon) formába tesszük a krémet, majd mélyhűtőben megfagyasztjuk.
Tálalás előtt 5 perccel kivesszük a mélyhűtőből, felszeleteljük, és meleg meggyöntettel tálaljuk.
Ez mindenképpen kell hozzá, mert különben elég száraz önmagában a parfé…
Meggy öntetet ITT találsz.

Egyéb szilveszteri recepteket itt találsz.
Print Friendly, PDF & Email