IMG_1536

Az alaprecept, ami a neten terjed, hát mondjuk úgy hagy némi kívánnivalót maga után, tekintve, hogy az arányok nem igazán jók benne.
Viszont össze lehet állítani egy pici módosítással és nagyon megéri elkészíteni. 🙂

Egy 22 cm-es kapcsos tortaformához:

 

50 dkg háztartási keksz (darálva, de maradjanak benne kisebb-nagyobb darabok)
5 dkg marcipán vagy fondant
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg vaj
kb. 3 evőkanál tejszínhab (de nekem több ment bele, annyi kell, hogy formázható masszát kapj)
0,5 dl langyos tej

A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj

Elkészítése:
A kekszet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Vagy kézzel összegyúrjuk, mint a kókuszgolyót.
A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt is hozzáöntjük, ismét jól összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt kapcsos formába nyomkodjuk (22 cm) a masszát és lehűtjük.

IMG_1533

A tetejére nyújthatunk marcipánt vagy fondantot. Mindkettőt elkészíthetjük otthon. Fondant készítéséről itt olvashatsz,

valódi házi marcipán készítéséről itt olvashatsz,

de készíthetsz hamis marcipánt is, amiről pedig itt olvashatsz! 😀
A lényeg, hogy vékonyra nyújtsuk a marcipánt és a felesleget vágjuk le körben.

 

IMG_1534

Közben  felolvasztjuk a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és szeletelhetjük.

IMG_1537

Ez még frissen lett szeletelve, épp csak megdermedt a csoki. Nagyon finom! 😀

IMG_1540Egyszerű, finom, mutatós. Imádom!

Egyéb sütés nélküli nagyon finom torta a blogon:

Print Friendly, PDF & Email