IMG_1126

Én (mi) nagyon szeretjük az ilyen jellegű, kelt tésztás sütikéket. Bárhogyan , bármivel és bármilyen formában lekészíthetőek, laktatók és finomak! 🙂

Megvallom töredelmesen ez sem most készült, de megtaláltam mint elmaradásomat, így most közzé teszem ezt is, mert finom és legyen csak meg itt szépen! 🙂

1 kg liszt
2 kiskanál só
1 tojás
4 dkg élesztő
kb. 5 dl tej
1 kiskanál cukor
1 dl olaj

A lisztet elvegyítjük a sóval.
3 dl tejet megmelegítünk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
A lisztbe beleütjük a tojást, hozzáadjuk az élesztős tejet, meg még annyit, hogy kemény tésztát kapjunk. Ez függ a liszt minőségétől is.
Ekkor dolgozzuk bele az olajat. Dagasztjuk.
Hagyjuk megkelni, majd gyerekökölnyi darabokra – 18 részre – szaggatjuk.
Mindegyik tésztagombócot kerekre nyújtjuk, megkenjük pizzakrémmel vagy  melegszendvics krémmel, majd tehetünk rá szalámit, sajtot, amit szeretnénk, majd felsodorjuk. Tepsibe tesszük úgy, hogy a tészta széle alulra kerüljön, ne nyíljon majd ki sülés közben. Hagyjuk pihenni 20 percet.
A tetejére is szórjunk kevés reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük. Nagyjából 180 fokon fél óra alatt.

Forrás: Gerdi

Print Friendly, PDF & Email