Ennél egyszerűbb sajttorta tán nem is létezik. Bár a sajttorták kekszes alapon készülnek általában, hát ez most nem. Egyébként is általában problémás fellelnem itthon 1-1 csomag kekszet, szóval nem probléma ha kimarad az alapozás.
Ha mégis alapoznánk, akkor egy csomag győri édest 5-10 dkg olvasztott vajjal gyúrjunk össze és ezzel béleljük a formánk alját.

70 dkg krémsajt (nálam házi)
1-1,5 dl habtejszín
vanília és pici reszelt citromhéj
3 db tojás
1/2 csomag tejszín ízű pudingpor,
cukor ízlés szerint

Egy tálban a krémsajtot géppel elkeverjük a tejszínnel, egyesével a tojásokat is belekeverjük, majd a pudingport és a vaníliát is.
Egy jénait kivajazunk picit, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 percet sütjük hőlégkeveréssel.
Kihűtjük, hűtőbe tesszük.
Hidegen szeleteljük.

Recept innen.

 

További képeket a Facebookon a Tök egyszerű sajttorta albumban találsz.

Print Friendly, PDF & Email