5 db tojás
1 csomag sütőpor
25 dkg porcukor
16 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt
5 evőkanál baracklekvár
30 dkg dió
1,5 dl tejföl

A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, közben adagoljuk bele a porcukrot is. Majd beleforgatjuk a darált diót.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a margarinnal, a tojások sárgáival és a tejföllel simává gyúrjuk.
Kinyújtjuk körülbelül 1/2 cm vastagra és körülbelül 2 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket nem túl szorosan, mert a sütőpor miatt picit nőni fognak a korongok. A kiszaggatott tésztára halmocskákat rakunk a tojáshabból és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük míg szépen megbarnulnak, 5-10 perc alatt. 2 adagban süssük meg őket.
Baracklekvárral összetapasztunk 1-1- tallért.

Sütés közben folyamatos felügyeletet igényel.
Falatkákról van szó, figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan megbarnulnak!

Print Friendly, PDF & Email