1 kg sertéscomb darabolt
4 evőkanál margarin
1 evőkanál majoranna
1 csipet bors őrölt
1 kiskanál só
1 kiskanál pirospaprika
1 kg burgonya
7-8 dl olaj a sütéshez
2 fej vöröshagyma
3-4 dl víz

A húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
Egy serpenyőben pár evőkanál margarint hevítünk és rádobjuk a hagymát.
Üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húst, ízlés szerint fűszerezzük.
Teszünk rá sót, borsot, majoránnát bőven és egy kis pirospaprikát.
Felöntjük 3-4 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Ha a víz menet közben elpárologna, akkor pótoljuk.
Ha megpuhult a hús, levesszük a fedőt és lefőzzük a vizet róla, lesütjük, majd lekapcsoljuk a hőforrást.
Közben a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk, majd forró olajban kisütjük.
Papírtörlővel leitatjuk a felesleges olajat és egy jénai tálban összekeverjük a krumplikockákat a hússal.

Ízlés szerint tálalás előtt megszórhatjuk egy kis aprított lilahagymával.

Print Friendly, PDF & Email