Az úúúgy vooooolt….
Nyertem még nyár elején/tavasszal egy fotózást. Természetesen a csajaim fotózását választottam, vagyis családfotót.
Na. Tehát hivatalosak voltunk Kovács Zsuzsihoz, azaz a StudioArt Photography-hoz egy fél sorozatra Szigetszentmiklósra. Nagyon nehezen született meg részünkről az időpont, sok mindent szerettünk volna szem előtt tartani, és persze Zsuzsi naptára is időpontokkal van tele tűzdelve, nem volt egyszerű, de megszületett. 9-én megejtettük a fotózást véééééégreeeeeee.
Előtte már jóval elkezdtem filózni azon, mit is vihetnénk köszönetképpen valakinek, akit nem ismerünk, valahova ahol még sosem voltunk.
Az alkoholt és egyéb szokott ajándéktárgyat kizártam azonnal, szinte egyértelmű volt, hogy süti lesz a vége.
Olyat szerettem volna, ami nem szeletes, mint egy mézes krémes, de nem is habos babos, mint egy torta, bírja az utazást, nem függ 100%-ban a hűtéstől….na hát így esett a választásom a Twix torta után szabadon erre a tortára vagy pitére (!?), ami gyakorlatilag csak abban különbözik attól, hogy ebben van pirított földimogyoró.

Tésztához:

25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
2,5 dkg porcukor
1 kis tojás felverve
Karamelles réteghez:
10 dkg kristálycukor
2 ek víz
75 ml habtejszín
5 dkg vaj
20 dkg pörkölt,sós földimogyoró még egyszer megpirítva
Ganachehoz:
20 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín
A liszttel elmorzsoljuk a hideg vajat, majd a cukorral és a tojással sima tésztává gyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük jó bő negyed órára, hogy a vaj kissé vissza tudjon szilárdulni.
Ezután kinyújtjuk vékonyra és kibélelünk vele a 24-26 cm átmérőjű  tortaformánkat. Az oldalára a karimát külön nyújtjuk, majd az aljához nyomkodjuk.

Pitesúlyt teszünk rá (ennek híján használhatunk lencsét). Sütőpapírt teszünk a tésztára és arra szórjuk a lencsét/babot. Hehe!
180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd levesszük a lencsét és hagyjuk még 5 percig odabent pirulni.
Ha kész hagyjuk kihűlni.

A karamellhez a cukrot és a vizet egy kis lábasba tesszük és kis rózsán melegítjük. Nem kell kevergetni. A tejszínt fél perc alatt mikróban felmelegítjük, majd mikor a karamellünk elkezd szép barna színt kapni, akkor nagyon lassan, apránként, folyton keverve hozzá öntjük a tejszínt.
Amikor egyneművé vált a tejszín a cukorral, akkor lekapcsoljuk és elkeverjük benne a vajat.
Ha sima, akkor az előre pirított és kihűlt mogyoróhoz keverjük és ezt az elegyet elegyengetjük a tésztán.
Hagyjuk kihűlni!

A ganachehoz a csokit egy tálba tördeljük, a tejszínt pedig egy kis lábasba elkezdjük melegíteni. Mielőtt elkezdene forrni lekapcsoljuk és nyakon öntjük a csokit. Addig keverjük, míg teljesen egynemű lesz. Picikét hagyjuk hűlni, de ne várjuk meg míg elkezd szilárdulni, majd ráöntjük a karamellás rétegre. Szépen elegyengetjük és hagyjuk az egészet hűlni.
Teljes kihűlés után tegyük hűtőbe, nagyon szépen szeletelhetővé dermed.

Nagyon jól bírta az utat, sikeresen célba ért, és tetszett, ízlett szerencsére a címzetteknek! 🙂 (Legalábbis azt mondták!)
Szóval nem tudom, mit szoktak ilyenkor vinni kedveskedésképpen a házigazdának, ilyen helyzetben még nem voltam, de ezek szerint nem nyúltam mellé.

Zsuzsi! Ezúton is nagyon szépen köszönjük egyáltalán a lehetőséget, hogy nyerhettünk egy ilyen fantasztikus élményt, amiben még sosem volt részünk! A tündérkéimből igazi hercegnőket varázsoltál! Remélem találkozunk még! Puszi a távolba és mostmár mehet tovább a fogyókúra! 😉

Íme a rólunk készült képek (egy része):

Petra (3 éves)
A csajok anyával.

Réka (1 éves)

Itt megtalálod a StudioArt facebook oldalát is.

Print Friendly, PDF & Email