Egyszer a tv-ben láttam egy hasonló tésztát, igyekeztem annak megfelelően elkészíteni, azóta nagy kedvenc. Valamelyik nap ismét elkészítem majd.

Ez volt az az ominózus tészta, ami anno még csak az oldalsávomban volt jelen és máris az egyik újságban láttam viszont a drágámat egy másik ismeretlen nő neve alatt…pfff…

Hozzávalók:
– kis olaj
– 1 fej hagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 2 doboz kockázott paradicsomkonzerv vagy házi paradicsomlé
– só, bors, bazsalikom, 1 ág rozmaring
– 50 dkg penne
– 50 dkg brokkoli apró rózsáira szedve.
– kevés vaj (tepsi kikenéséhez)
– 4 natúr tömlős sajt
– kis reszelt sajt a tetejére.

Elkészítés:
– Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd kicsit a fokhagymát is megkapatjuk.
– 1 ág rozmaringot beledobva pár percig pároljuk, majd kiemeljük az ágat és felöntjük a paradicsommal (én csináltam már sűrített paradicsomból, léből, mindegy, néha cukrozni kell, hogy ne legyen savanykás).
– Sózzuk, borsozzuk, meghintjük bazsalikommal és kis lángon felforraljuk.
– A tésztát az apróra szedett brokkolival együtt sós vízben kb. 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük. (csak félig puhuljon meg!)
– Vajjal kikenünk egy magas falú edényt és a paradicsomszósszal elkevert brokkolis tésztát beleöntjük.
– Tetején elsimítjuk a 4 tömlős sajtot ügyelve, hogy a tészta ne lógjon ki felül, mert száraz lesz!
– 25-30 percig sütjük, majd ha kész reszelt sajttal megszórjuk!


Nagyon finom!

Print Friendly, PDF & Email