A tükörmáz készen is kapható, illetve el is készítheted kakaós verzióban – recept ITT.
Piskótához:
6 tojás
8 dkg liszt
4 dkg darált dió
12 dkg cukor
Töltelék:
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
20 dkg darált dió enyhén megpirítva
4 dl tejszínhab
sárgabarack lekvár
Tetejére:
felezett dió és étcsokoládés tükörmáz
A tojásokat a cukorral nagyon kihabosítjuk.
Adagonként elkeverjük benne a dióval elkevert lisztet, majd a tortaformába töltjük.
180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük a piskótát.
A szobahőmérsékletű mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd az enyhén lepirított és lehűtött darált diót is elkeverjük benne.
Felvert tejszínhabbal összeforgatjuk.
A piskótát 3 vagy 4 lapba vágjuk, mindegyik lapot megkenjük baracklekvárral, majd krémmel kenjük.
Kívülről is krémmel vonjuk be, majd tükörmázzal leöntjük és felezett diókkal díszítjük.