Egy nap nézegettem a képeimet és szembe jött velem az egyik nyertes receptem. Egy kosárka volt. És annyira befészkelte magát a gondolataimba, hogy mennyire finom is ez a kis édesség, hogy újra készíteni szerettem volna. Egy baj volt csupán…A kosárka formákat annak idején anyósomtól kaptam kölcsön egy munka erejéig. Aztán bóklásztam egy nap a városban és megláttam az egyik üzletben. Azonnal vettem pár csomaggal és már sültek is ezek a diós finomságok.
Azt tudjátok, hogy a dió és a gyümölcsök nagyon jó párost alkotnak!? Hát még ha házi sárgabarack lekvárral párosítja az ember lánya…Ez a süti pedig egy klasszikus.
Nem is nehéz elkészíteni, tökéletes! 🙂
Hozzávalók 35-40 darabhoz:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
vaníliás cukor, citromhéj
Töltelékhez:
2 tojásfehérje
12 dkg cukor
15 dkg darált dió
A formákat nem kell kikenni, viszont készítsük elő őket egy nagy tepsire, egymás mellé rakosgatva.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a porcukorral, tojássárgákkal és opcionálisan a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal.
Ahogy összeáll egy zacskóba csomagoljuk és hűtőbe tesszük felhasználásig.
A tojásfehérjéket a cukorral tejföl sűrűségűre keverjük, majd beleforgatjuk a darált diót.
A tésztát kinyújtjuk nem túl vékonyra, kb. 4 mm vastagra és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A formákba nyomkodjuk, majd mindegyikbe teszünk egy teáskanál lekvárt.
Egy habzsák segítségével egyszerűen megtölthetjük a kosárkákat 3/4-ig a diós habbal.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket. Ez minimum 20 percet vesz igénybe. :).
Hagyjuk hűlni a kosárkákat, majd kifordítjuk őket a formákból és porcukorral hintve tálaljuk.
Balassagyarmati műhelyünkben egyedi torták készítésével foglalkozunk.
Megrendelés interneten, átvétel személyesen.
Eddig készített tortáinkat megnézheted itt: TORTANÉZEGETŐ.
Rendeléshez pedig errefelé kutakodj: RENDELÉS.