IMG_6591Ha van kedvetek, húsvét alkalmából (is) meglephetitek a családot egy kis finomsággal. Mondjuk torta formájában.
Ez a trüffel torta igazán jó választás és abszolút alkalomhoz illő, mert szerintem a trüffel abszolút extravagáns. Hiszen ahhoz, hogy igazán finom legyen, fontos, hogy minőségi alapanyagokból készüljön és ezért nem a legolcsóbb kategóriába tartozik.


Egy 18 cm átmérőjű tortához:

4 tojás
8 dkg cukor
7 dkg liszt
1 dkg holland kakaópor

Krém:
5 dl állati tejszín
50 dkg étcsokoládé

Díszítés:
zöld ételfesték
kristálycukor vagy kókuszreszelék
tojás drazsé vagy színes fondant tojások

Elsőnek a krémet készítjük el.
A legeslegjobb ha mindezt ellőző nap tesszük, hiszen a trüffel krémnek teljesen le kell hűlnie ahhoz, hogy kihabosíthassuk.
A tejszínt egy lábasban elkezdjük melegíteni és mikor egyet rottyan beleöntjük a darabolt csokit.
Elzárva alatta a lángot addig keverjük, míg teljesen felolvad a csoki, aztán hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Fontos, hogy a krém teljesen lehűljön, a csoki visszadermedjen, hogy ki tudjuk habosítani.

 

Aztán jöhet a színes cukor vagy kókuszreszelék.
Elkészítéséről itt olvashatsz.

Másnap hagyományos módon elkészítjük a piskótát. Ha még nem vagy jártas az elkészítésében itt megtalálja a leírását.
Hagyjuk kihűlni, majd lapokra vágjuk.
Legalább 3, de a legjobb ha 4 felé. 😉

IMG_6599Elővesszük a krémet és elkezdjük robotgéppel kihabosítani. Ne siessünk, lassabb fokozattal dolgozzunk, nehogy kicsapódjon. 😉
Betöltjük a tortát, kívülről is körbekenjük.
Picit hagyhatjuk majd hűlni és utána az oldalát egy villával össze-vissza áthúzzuk, ezzel kialakítva afféle fészek mintázatot, mintha ágas-bogas lenne.
A tetejét megszórjuk fű gyanánt a cukorral/kókuszreszelékkel és színes tojás drazsékkal díszítjük.

IMG_6594Exkluzív, mutatós és nagyon finom! Igazi dőzsölős finomság az ünnepi asztalra!

Jó étvágyat kívánok!