 Ha van kedvetek, húsvét alkalmából (is) meglephetitek a családot egy kis finomsággal. Mondjuk torta formájában.
Ha van kedvetek, húsvét alkalmából (is) meglephetitek a családot egy kis finomsággal. Mondjuk torta formájában.
Ez a trüffel torta igazán jó választás és abszolút alkalomhoz illő, mert szerintem a trüffel abszolút extravagáns. Hiszen ahhoz, hogy igazán finom legyen, fontos, hogy minőségi alapanyagokból készüljön és ezért nem a legolcsóbb kategóriába tartozik.
Egy 18 cm átmérőjű tortához:
4 tojás
8 dkg cukor
7 dkg liszt
1 dkg holland kakaópor
Krém:
5 dl állati tejszín
50 dkg étcsokoládé
Díszítés:
zöld ételfesték
kristálycukor vagy kókuszreszelék
tojás drazsé vagy színes fondant tojások
Elsőnek a krémet készítjük el.
A legeslegjobb ha mindezt ellőző nap tesszük, hiszen a trüffel krémnek teljesen le kell hűlnie ahhoz, hogy kihabosíthassuk.
A tejszínt egy lábasban elkezdjük melegíteni és mikor egyet rottyan beleöntjük a darabolt csokit.
Elzárva alatta a lángot addig keverjük, míg teljesen felolvad a csoki, aztán hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Fontos, hogy a krém teljesen lehűljön, a csoki visszadermedjen, hogy ki tudjuk habosítani.
Aztán jöhet a színes cukor vagy kókuszreszelék.
Elkészítéséről itt olvashatsz.
Másnap hagyományos módon elkészítjük a piskótát. Ha még nem vagy jártas az elkészítésében itt megtalálja a leírását.
Hagyjuk kihűlni, majd lapokra vágjuk.
Legalább 3, de a legjobb ha 4 felé. 😉
 Elővesszük a krémet és elkezdjük robotgéppel kihabosítani. Ne siessünk, lassabb fokozattal dolgozzunk, nehogy kicsapódjon. 😉
Elővesszük a krémet és elkezdjük robotgéppel kihabosítani. Ne siessünk, lassabb fokozattal dolgozzunk, nehogy kicsapódjon. 😉
Betöltjük a tortát, kívülről is körbekenjük.
Picit hagyhatjuk majd hűlni és utána az oldalát egy villával össze-vissza áthúzzuk, ezzel kialakítva afféle fészek mintázatot, mintha ágas-bogas lenne.
A tetejét megszórjuk fű gyanánt a cukorral/kókuszreszelékkel és színes tojás drazsékkal díszítjük.
 Exkluzív, mutatós és nagyon finom! Igazi dőzsölős finomság az ünnepi asztalra!
Exkluzív, mutatós és nagyon finom! Igazi dőzsölős finomság az ünnepi asztalra!
Jó étvágyat kívánok!
 
    
  
  
