Ha van kedvetek, húsvét alkalmából (is) meglephetitek a családot egy kis finomsággal. Mondjuk torta formájában.
Ez a trüffel torta igazán jó választás és abszolút alkalomhoz illő, mert szerintem a trüffel abszolút extravagáns. Hiszen ahhoz, hogy igazán finom legyen, fontos, hogy minőségi alapanyagokból készüljön és ezért nem a legolcsóbb kategóriába tartozik.
Egy 18 cm átmérőjű tortához:
4 tojás
8 dkg cukor
7 dkg liszt
1 dkg holland kakaópor
Krém:
5 dl állati tejszín
50 dkg étcsokoládé
Díszítés:
zöld ételfesték
kristálycukor vagy kókuszreszelék
tojás drazsé vagy színes fondant tojások
Elsőnek a krémet készítjük el.
A legeslegjobb ha mindezt ellőző nap tesszük, hiszen a trüffel krémnek teljesen le kell hűlnie ahhoz, hogy kihabosíthassuk.
A tejszínt egy lábasban elkezdjük melegíteni és mikor egyet rottyan beleöntjük a darabolt csokit.
Elzárva alatta a lángot addig keverjük, míg teljesen felolvad a csoki, aztán hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Fontos, hogy a krém teljesen lehűljön, a csoki visszadermedjen, hogy ki tudjuk habosítani.
Aztán jöhet a színes cukor vagy kókuszreszelék.
Elkészítéséről itt olvashatsz.
Másnap hagyományos módon elkészítjük a piskótát. Ha még nem vagy jártas az elkészítésében itt megtalálja a leírását.
Hagyjuk kihűlni, majd lapokra vágjuk.
Legalább 3, de a legjobb ha 4 felé. 😉
Elővesszük a krémet és elkezdjük robotgéppel kihabosítani. Ne siessünk, lassabb fokozattal dolgozzunk, nehogy kicsapódjon. 😉
Betöltjük a tortát, kívülről is körbekenjük.
Picit hagyhatjuk majd hűlni és utána az oldalát egy villával össze-vissza áthúzzuk, ezzel kialakítva afféle fészek mintázatot, mintha ágas-bogas lenne.
A tetejét megszórjuk fű gyanánt a cukorral/kókuszreszelékkel és színes tojás drazsékkal díszítjük.
Exkluzív, mutatós és nagyon finom! Igazi dőzsölős finomság az ünnepi asztalra!
Jó étvágyat kívánok!